Şeyhli, Kurtköy Sanayi Geri Dönüş İmar Uygulaması

Şeyhli, Kurtköy ve Sanayi Mahallelerinin bir kısmına ait, muhtelif parselleri kapsayan alanda, Pendik Tapu Müdürlüğü’nce 23.06.2003 tarih ve 2640 yevmiyeyle tescil edilen Şeyhli-Kurtköy-Sanayi İmar Uygulamasıyla ilgili, tescil işlemini müteakiben İdari Mahkemelerde açılan davalarda iptal kararları verilmiştir. Mahkeme kararlarının gereğinin yapılabilmesi için şuyulandırma çalışmalarının yeniden yapılması amacıyla 30.03.2006 tarih ve 682 sayılı Encümen Kararı alınmış, ardından uzun süre 1/1000 ölçekli imar planı tadilatları yapılmış ve tamamlanmıştır.

Uygulama bölgesinde imar sorununun minimuma indirilmesi, teknik problemlerin çözülmesi, Kamu Kurumları ve Mahkemelerin gereksiz yere meşguliyetinin önlenmesi amaçlanarak bilgilendirme askısı yapılmış, dilekçe yoluyla maliklerden talepleri alınarak 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun ön gördüğü ölçüde vatandaşların istekleri yerine getirilmiş ve "Şeyhli Kurtköy Sanayi Geri Dönüş İmar Uygulaması" parselasyon çalışmaları tamamlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 06.10.2021 tarih ve 4027-4002 sayılı Encümen Kararıyla onaylanmıştır.

Binlerce tapu sahibini ilgilendiren ve tamamlanmasıyla ilçemize sanayi ve istihdam açısından son derece önemli değerler katacak olan söz konusu İmar Uygulamasına ait ASKI HARİTASI 20.10.2021 - 22.11.2021 tarihleri arasında 1 (bir) ay süreyle Şeyhli, Kurtköy, Sanayi ve Ramazanoğlu Mahalle Muhtarlıklarında ve Belediyemiz Merkez Bina 2. Kat Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde RESMİ ASKIYA ÇIKARILMIŞTIR.

Bu süre içerisinde askı haritasına yönelik talebi bulunan malikler, askı süresi içerisinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvuru yapabilir.

HAYIRLI OLSUN…

20 Ekim 2021