Gençlik Ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü

GÖREV ALANI

• İlçe genelinde sportif faaliyetler planlamak, projelendirmek ve uygulamak.
  • Spor okulları ve kursları açmak.
  • İlçemiz sınırlarındaki amatör spor kulüplerine, sporculara ve antrenörlere ayni ve nakdi yardımda bulunmak.
  • İlçemizdeki okullarda çocuk ve gençlere sporu sevdirmeye yönelik eğitsel ve sportif faaliyetler gerçekleştirmek ve sportif malzeme desteği vermek.
  • Gençliğin sosyal, kültürel sportif becerilerini geliştirmek için çeşitli seminer, konferans, paneller, turnuva ve yarışmalar düzenlemek.
  • Gençlerin şiddetten uzak durmaları noktasında gençlere yönelik çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlemek.
  • Gençlere yönelik yaz ve kış kamp faaliyetlerini organize etmek ve yürütmek.
  • Seminerler ve geziler düzenlemek.
  • Gençleri bilimsel çalışmalara yönlendirmek üzere proje, atölye çalışmaları, araştırma ve geliştirme noktasında destek vermek.
  • Gençlere yönelik, üniversite seçimi, meslek tanıtımı ve kariyer geliştirme noktasında etkinlikler düzenlemek.
  • Gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak ve bilinçlendirmek amacıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği yapmak ve etkinlikler düzenlemek.
  • İlçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren; engelli gençlere yönelik sportif etkinlikler düzenlemek, engelli spor kulüplerine ayni ve nakdi destek vermek.
  • İlçemizdeki okullarda eğitime destek için sivil toplum kuruluşları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile etüt ve takviye dersleri desteği vermek.
  • Eğitime katkı sağlamak amacıyla; atölye çalışmaları, seminerler, okuma kampanyaları, okur-yazar buluşmaları vb. etkinlikler düzenlemek.
  • Belediyeye ait kütüphanelerde ve bilgi evlerinde hizmet vermek.
  • Kütüphane üyeleri ve gönüllülerine yönelik etkinlikler planlamak ve gerçekleştirmek.
  • İlçe genelinde okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacı ile okuma kampanyaları düzenlemek, bağış kitap toplamak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak.
  • Kütüphanelerdeki kitapların güncellenmesini, barkodlanmasını ve tasniflenmesini sağlamak.
  • Bağış yapılan kitapların toplanması, seçilmesi ve dağıtımını koordine etmek.
  • STK’lar ve diğer kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilen etkinliklerin takibini yapmak ve yapılan etkinliklere destek vermek.”

Adres Yenimahalle Stadyum Sok. No: 18

Telefon 444 81 80-3765