Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü

Bünyesinde bulundurduğu Park Bakım  Hizmetleri Birimi,Temizlik Hizmetleri Birimi  ve Veteriner İşleri Birimi ile 3 ayrı birim olan Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü Pendik İlçesinin Genelinde; Cadde Ve Sokakların süpürge aracı ve süpürge ekibi ile süpürülerek temizliğinin yapılması,cadde ve sokaklardaki evsel atık eşyaların toplanması,yeşil alanların  süs havuzların ve refüjlerin düzenli olarak temizlik ve bakımlarının yapılması,ağaç budamalarının yapılıp atık dalların toplanması,ilçede bulunan stadyum çim sahalarının her türlü bakım ihtiyacının karşılanması,ilçe geneli yabani otların biçilmesi,kamu alanlarında bulunan park ve yeşil alanların her türlü bakımının yapılması ,ilçe içinde gereken tamiratların tespiti ve ilgili alanlara bildirilmesi,sokak hayvanlarının toplanması rehabilitasyonu , beslenmesi ve barınması ile ilgili her türlü çalışmanın yapılması,kurban bayramı kesim alanının hazırlanması , Salgın hastalıklara sebebiyet verebilecek karasinek, sivrisinek, kene, pire, kemiriciler gibi taşıyıcı konumundaki canlılar ve çevre sağlığına olumsuz etkileri bulunan yılan, akrep, arı gibi hayvanlar ile uygun kimyasal ve biyolojik ilaçlar kullanılarak mücadele edilmesi, ayrıca ağaç ilaçlama, çöp konteyneri dezenfeksiyonu ve kanalizasyon sisleme faaliyetlerinin yürütülmesi gibi bir çok faaliyet alanında hizmet veren müdürlüğümüz alanında uzman personeliyle her zaman vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmaktadır.

GÖREV ALANI

Bakım Onarım ve Destek Hizmetleri Bölümü

• Ağaçların budamasını yapmak, vatandaşlarca budanmış ağaçların dallarını, biçilmiş çim artıklarını toplamak.
  • Parkların, spor alanlarının, rekreasyon alanlarının, ve refüjlerin düzenli olarak çimlerinin biçilmesi ve sulamalarının yapılması
  • Çınardere ve Kurtköy stadyumlarının çim sahalarının her türlü bakım, onarım ihtiyacını karşılamak.
  • Pendik geneli Kamu alanlarında bulunan çalı grubu ve ağaçların çanaklarının açılması (Yılda 3 kere), bakımını,  sulama ve ilaçlamasını yapmak.
  • Pendik geneli yapıştırılan broşürlerin sökülmesi, duvar yazılarının boyanarak silinmesi
  • Pendik geneli Belediyemiz diğer müdürlüklerine ya da diğer kurumlara ait yapılması gereken tamiratların tespiti ve iletilmesi
  • Pendik geneli Bordür boyama
  • Pendik genelinde, özellikle şehir merkezlerinde bulunan boş arsa ve arazilerin yabani ot ve çalılıklardan temizliği ve ilaçlanması Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yapılacak olup, iş makineleriyle temizliğinin yapılması gereken  yerler için Fen İşleri Müdürlüğü iş makinesi desteği sağlayacaktır.

Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü

• Parkların, spor alanlarının, rekreasyon alanlarının, yeşil alanların, süs havuzlarının ve refüjlerin düzenli olarak  temizlik ve bakımlarının yapılması
  • Pendik Geneli yabani ot temizliğinin yapılması
  • Pendik Geneli tüm cadde ve sokakların arazözle yıkanması
  • Pendik geneli tüm cadde ve sokakların süpürge aracı ve süpürge ekibi ile temizliğinin yapılması
  • Cadde ve sokaklardaki evsel eşya atıklarının toplanması

Veteriner İşleri Birimi

• Sokak hayvanlarının toplanması, rehabilitasyonu ve barınması ile ilgili her türlü çalışmayı yapmak.
  • Kurban bayramı kesim alanının hazırlanması ve hayvanların sağlık ve uygunluk kontrolleri yapmak.
  • Haşere ile mücadele ve Pendik geneli ilaçlama hizmetlerini yapmak.
  • Başıboş sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve aşılarını, hasta ve yaralı olanlarının tedavilerini yapmak.
  • Başıboş sokak hayvanlarının oluşturulan beslenme noktalarında gönüllü hayvan severlerle birlikte su ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak.

Adres Güllübağlar Mah. Muhsin Yazı Cad. - Pendik Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi

Telefon 444 81 80-3472

Faks 0216 585 14 63