Zeynep’in Karne Sevinci

Öğrencilerin karnelerini aldığı bu günde Güzelyalı’daki bir evde farklı bir heyecan yaşandı. Yüzde 90 engeli nedeniyle okula gidemediği için evi öğretmeni tarafından sınıfa dönüştürülen  11 yaşındaki Zeynep Kul’a  karnesini  Pendik Kaymakamı Şimşek, Belediye Başkanı Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz birlikte verdi. .

Üç yıldan beri Zeynep’in evine gelerek haftada beş gün eğitim veren Pendik Ayazma İlkokulu öğretmeni Özgül Başak Seymen, bu yıl örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdi.  Doğuştan elleri ve ayakları tutmayan  Zeynep’in yalnızlığını ve okul özlemini de gidermek isteyen öğretmen, okulunun  desteğini alarak öğretmen arkadaşı Zeynep Çınar’la birlikte “Odamız Sınıf, Evimiz Okul” Projesi hazırladı.  Pendik Ayazma İlkokulu’nda 4. Sınıflar arasından seçilen beş gönüllü öğrenci,  bir yıl boyunca haftada bir gün Zeynep’in evindeki eğitimine eşlik etti,  kitap okudu, birlikte ders çalışıp arkadaş oldu. Okuldan getirilen malzemelerle odası da sınıfa dönüştürüldü.

Karnesini İlçe Protokolü verdi

Bir yıl boyunca haftada bir gün kendisini okulda hisseden Zeynep, karnesini ise  bu örnek projeye destek olmak amacıyla evine gelen Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz’dan aldı. Bu mutlu gününde öğretmenleri  ve arkadaşları da yine yanındaydı. Başkan Şahin, Zeynep ve ona bir yıl boyunca arkadaşlık ederek gelişimine olumlu katkılarda bulunan öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, “ Emek ve sabırla neler başarılabildiği gösteren bu çalışmadan gurur duydum” dedi. Başkan Şahin "Buradaki faaliyet gösteriyor ki eğitimin önünde hiçbir engel yok. Eğer bir şeyleri gerçekten yapmak istiyorsak bunları başarabiliriz. Tabi özel durumlar özel fedakarlıklar istiyor. Son derece fedakar öğretmenimiz iyi organize edilmiş bir çalışma, fedakar öğrenciler, fedakar anne baba olunca çok güzel bir başarı ortaya çıkmış. Engelli ailesi olmak dünyada en meşakkatli iş. Burada ilçe milli eğitim müdürlüğümüz öğretmenimiz büyük fedakarlıklarla önemli mesafeler aldı. Bundan sonra da Zeynep'in başarısı için çalışacağız" şeklinde konuştu. Kaymakam Şimşek de öğretmenleri, Zeynep’i ve diğer öğrencileri  “Odamız Sınıf, Evimiz Okul” Projesinden dolayı tebrik etti.

Bir yılda büyük gelişme gösterdi

15 yıllık öğretmen Özgül Başak Seymen, üç yıldır eğitimini üstlendiği  Zeynep’in bu  yıl çok daha hızlı bir gelişme gösterdiğini belirterek, “Pendik Ayazma İlkokulu olarak başlattığımız bu çalışmayla SP hastası  Zeynep’te bu yıl çok olumlu neticeler aldık.  Daha önce elini hareket ettiremeyen Zeynep,  sınıf ortamı yaşatılınca bir hafta sonra parmak kaldırmaya başladı. Ona yardımcı olan öğrencilerimiz açısından da çok faydalı oldu. Hem günlük tuttular, hem de bakış açıları değişti.   Bu projeyle  evinde eğitim görmek durumunda olan başka engelli çocuklar için de bir umut olduğunu göstermek istedik.” dedi.

Proje,  “Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri”ne aday

OSEO (Odamız Sınıf, Evimiz Okul) Projesi,  şimdi  Milli Eğitim Bakanlığı 2017 Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri’ne aday. Çoklu engelli bireylerin topluma kazandırılması için evde oluşturulan yeni tip bir okul projesi olan OSEO,  Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri 2017 - Eğitim Öğretime Erişim ve Yönlendirme Kategorisi alanında değerlendirilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  incelemeye alındı.

09 Haziran 2017