Tekvandonun 11 Annesi

Pendik Belediyesinin ücretsiz sağladığı tekvando eğitimlerinden çocuklar olduğu gibi anneler de faydalanıyor. Çocuklarıyla birlikte antrenman yapan anneler, “Burada artık aile gibi olduk.”diyor. Tekvando sayesinde çocuklarıyla daha iyi vakit geçirebildiklerini ifade eden 11 anne hemcinslerine de “Lütfen hayatınıza spor katın” diye sesleniyor.

Pendik Belediyesinin devam eden tekvando eğitimlerinden yüzlerce çocuk faydalandı. Birçok sporcu ulusal turnuvalarda mücadele ederek madalyalar kazanırken; bazı sporcular milli takıma seçilip ülkemize madalya getirmeyi de başardı. Bu denli başarılı sporcuların yetiştirildiği tekvando sporu bu kez annelerin ilgi odağı oldu. Çocuklarını antrenmanlara getiren anneler, onları beklerken zamanla bu spora ilgi duymaya başladılar. Çalıştırıcı Azmi Niğdelioğlu’na isteklerini bildiren ve olumlu karşılanan 11 anne, çocuklarıyla birlikte antrenmanlara katılmaya başladılar.  Antrenmanlarını yardımcı antrenör Aydanur Mazı nezaretinde sürdüren anneler, “Burada artık bir aile gibi olduk” diyorlar.

“Kuşak imtihanlarına annemle hazırlanıyorum”

Bir aydır antrenmanlara düzenli olarak katılan annelerden Yağmur Bal, oğlu Emre’yi antrenman esnasında beklerken çocuğuyla birlikte antrenmanlara katılma fikri gelir. Bunu diğer annelerle paylaştıktan sonra Azmi Hoca’ya teklif eder. Olumlu karşılanan teklifin ardından anneler çocuklarıyla birlikte antrenmana katılmaya başladılar. Emre ise bu durumdan memnuniyetini şöyle belirtiyor: “Kuşak imtihanlarına önceden tek başıma hazırlanmak zorundaydım. Şimdi imtihanlara annemle beraber çalışıyorum.”dedi.

“Aile boyu tekvandocu olduk”

Neslihan Koç ise çocuğuyla birlikte tekvando yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Oğlu Hamza ile birlikte evde bacak bile açtığını dile getiren Neslihan Hanım, babanın da eski tekvandocu olduğunu ve aile boyu tekvandocu olduklarını ifade ediyor. Hemcinslerine seslenen Neslihan Hanım “Lütfen hayatınıza spor katın.”diyor ve belediyenin kadınlara yönelik spor etkinliklerinin daha da artırılması gerektiğini düşünüyor.

“Grubun en yaşlı üyesiyim”

Anne-çocuk tekvando eğitim grubunun en yaşlı üyesi olduğunu dile getiren Sıdıka Akar, oğlu Muhammed Ali’nin ısrarları ve motivesi sayesinde tekvandoya başladığını ifade ediyor. Emekliliğinden sonra durağanlık gelen hayatına tekvando sayesinde hareketlilik sağlayan Sıdıka Hanım, bu tür etkinliklerin devamlı olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

13 Mayıs 2017