Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli

Pendik Belediyesi Veteriner Ekipleri, etkili olan kar yağışı nedeniyle sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına yetişti. Gönüllü hayvan dostlarıyla ortaklaşa yapılan çalışmalarda sokak hayvanları için çeşitli yerlere mama bırakıldı.

Pendik Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarının yanı sıra veterinerlik ekipleri de  açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanları için harekete geçti. Gönüllü hayvan dostlarıyla birlikte hareket eden ekipler, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için çeşitli yerlere mama bıraktı.

Pendik Belediyesinin duyarlılığı, sadece mama değil, su kapları konusunda da kendisini gösteriyor. Donan ya da donma riski bulunan içme suyu kapları da sıcak su tankeriyle yıkanıp doldurularak hayvanların susuz kalması önleniyor. Öte yandan kedilerin soğuktan korunmaları için kentin belirli noktalarına konulan kedi evlerine de ekipler tarafından düzenli olarak mama bırakılıyor.

10 Ocak 2017