Pendik Belediyesi Atık Pil Toplamada İstanbul 1.si

Pendik Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği (TAP) tarafından İstanbul’da düzenlenen atık pil yarışmasında yaklaşık 10 ton atık pil toplayarak birinci oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri Derneğinin (TAP) İstanbul’da düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı. Yarışmada yaklaşık 10 tonatık pil toplayan Pendik Belediyesi birincilik elde etti.

İspanya’da atık pil bertaraf tesisini inceleyecekler

Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye giren belediyelerin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri İspanya’ya gidecek. Bu kapsamda Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de İspanya’da bulunan Atık Pil Bertaraf Tesisi’nde incelemelerde bulunacak.

Atık pil  toplama kutuları her yerde

Öte yandan bilinçli Pendiklilerin de desteğiyle kent genelinde Atık Pil Toplama Kampanyası sürüyor. Bu kapsamda Pendik Belediyesi bu kutuları  okullardan  alışveriş merkezilerine  pek çok yere dağıtmış durumda. Ayrıca Pendik Belediyesi isteyen tüm vatandaşlara ücretsiz olarak Atık Pil Kutuları dağıtıyor. Bu sayede bu yıl yaklaşık 10 ton olan atık  pil miktarının önümüzdeki yıl daha da artması bekleniyor.

22 Ağustos 2017