Kuyudan Hayata Döndüren Çaba

Velibaba Mahallesi Tanyeri Sokak’ta metrelerce derinlikteki su kuyusuna düşen ve uzun süre orada mahsur kalan köpeği, Pendik Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürlüğüne bağlı Veteriner Ekipleri kurtardı. Yetkililer, uzun süre kuyuda kalmasından dolayı bitkin düşen köpeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi.

Pendik Velibaba Mahallesi Tanyeri Sokak adresinde etrafı çevrili boş bir araziden gelen sesleri duyan çocuklar, boş arsadaki su kuyusuna düşen köpeği fark etti. Durumun iletişim merkezine iletilmesinin ardından Pendik Belediyesi ekipleri harekete geçti. İhbar sonrası harekete geçen Pendik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı Veteriner İşleri Birimi'nin nöbetçi ekipleri ve itfaiye ekipleri birlikte kurtarma operasyonu başlattı.

Ağ yardımıyla kurtarıldı

10 metre derinlikteki kuyuya giren ekipler uzun süre yaralı köpeği kurtarmaya çalıştı. Ekipler, dar kuyuda yaralı köpeği kurtarmak için uzun bir çalışma gerçekleştirdi. Günlerdir kuyuda mahsur kaldığı tahmin edilen köpek, ekipleri kuyunun daralan bölgesinden aşağıya inmesiyle ağ yardımıyla kurtarıldı. Zaman kaybetmeden bakım evine nakledilen köpeğin tedavisine hemen başlandı.

Köpeğin durumu iyiye gidiyor

Yapılan muayenede köpekte belirgin bir incinme, yaralanma ya da kemik kırılması gibi bir durum bulunmadığı ancak hayvanın uzun süre kuyuda kalmasından dolayı vücut ısısının düştüğü, açlık ve susuzluğa bağlı olarak bitkin düştüğü tespit edildi. Serum bağlanarak tedavi altına alınan köpeğin vücut değerinin normal seviyeye getirilmesi sağlandı. Müşahede altında tutulan köpeğin durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

12 Ocak 2018