Ebru Sanatına Hayran Kaldılar

Türkiye’ye bir aylık eğitim için gelen Endonezyalı öğrenciler, Pendik’i ziyaret etti. Pendik’te birçok yeri gezen misafir öğrenciler, ebru sanatına hayran kaldı. Öğrenciler, Geleneksel Türk İslâm Sanatının en büyük örneklerinden biri olan ebru sanatını icra etmeye çalıştı.

Endonezya’dan 16 kişilik öğrenci grubu, bir ay boyunca eğitim almak için Türkiye’ye geldi. Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim alan Endonezyalı öğrenciler, ülkeyi daha yakından tanımak için çeşitli yerlere de ziyaretlerde bulunuyor. Öğrencilerin İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı yakaladıkları gezinin bir ayağı da Pendik oldu. Pendik Belediyesini ziyaret eden öğrenciler, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e vekâleten Başkan Yardımcısı Cevat Yaman ağırladı. Pendik’in tanıtımı yapılan öğrencilere aynı zamanda 15 Temmuz Darbe Girişiminin kirli yüzü ve kahraman Türk milletinin demokrasisine sahip çıkışının anlatıldığı video izletildi.  Öğrenciler, Türkiye ile Endonezya’nın stratejik açıdan dünyadaki tüm Müslümanlara öncülük etmesi gerektiğini dile getirdi.

Ebru sanatını icra ettiler

Öğrenciler, belediye ziyaretinden sonra Sülüntepe Mahallesi Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi’ndeki Bilim Merkezi ve Neyzen Tevfik Sanat Evi’nde yer alan Ebru Kursunu gezdi. Geleneksel Türk İslâm Sanatının en büyük örneklerinden biri olan ebru sanatına hayran kalan öğrenciler, bu sanatı icra etmeye çalıştı. Öğrenciler, eğitmenlerin yardımlarıyla ebru yaparak objektiflere poz verdi. Misafir öğrenciler, günün sonunda kendilerini ağırlayan Pendik Belediyesine duydukları minneti dile getirerek kentten ayrıldı.

30 Ekim 2017