Çocuklar İçin Spor Dolu Bir Yaz

Pendik Belediyesi 8-16 yaş arasındaki çocuklar için basketbol, voleybol, masa tenisi, tekvando, sportif tırmanış, güreş, yüzme,okçuluk ve satranç olmak üzere 7 branşta ücretsiz yaz spor okulları düzenliyor. İlgili spor merkezlerinden kayıtların alınmaya başlandığı yaz spor okullarından 10 bin öğrencinin faydalanması hedefleniyor.

Pendik Belediyesi yoğun geçen eğitim öğretim yılının ardından yazı iyi bir şekilde değerlendirebilmeleri için 8-16 yaş arasındaki çocuklara yönelik ücretsiz yaz spor okulu düzenliyor. Uzman eğitmenler eşliğinde basketbol, voleybol, masa tenisi, tekvando, sportif tırmanış, güreş ve yüzme olmak üzere 7 branşta temel spor eğitimi verilecek. Eğitimler Sülüntepe Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi, Yeşilbağlar Novi Pazar spor Kompleksi ve Dolayoba Spor Kompleksi, Fevzi Çakmak Arif Nihat Asya Kültür Merkezi ve Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

10 bin öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor

Belediyenin  www.sporadeger.com  internet adresinden kayıtların alınmaya başlandığı yaz spor okullarından 10 bin öğrencinin faydalanması hedefleniyor. Gençlerin ve çocukların spor ahlakı ve kültürünü kazanması, zihinsel ve fiziksel gelişimine yardımcı olmak ve aynı zamanda sosyalleşmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yaz okullarında yüzme 4 hafta, diğer branşlar ise 8 hafta sürecek.

SÜLÜNTEPE ŞEHİT BURHAN ÖNER SPOR KOMPLEKSİ

•         Yüzme

•         Voleybol

•         Tekvando